Vuosi 2015


VUOSI 2015


* Hamina-brändityön käynnistäminen ja kaupungin johdon innostaminen sekä Haminan matkailun kehittämistyöhön osallistuminen olivat alkuvuoden "kulissien takaista" toimintaa. Näin yhdistys aktiivisesti kantoi korttaan kekoon kaupungin elävöittämiseksi ja houkuttelevuuden lisäämiseksi. Vaikuttaa siltä, että yhdistystä myös kuunnellaan näissä kehittämisasioissa.


* Tulevan vuoden 2016 seinäkalenterin aiheeksi valittiin vanhojen kalenterin kellarit, joita historiallisessa hengessä esittelemään värvättiin Asekerho 93:n konkarit vuoden 1820 asepuvuissaan.


* Yhdistysksen uudet rakennustelineet talojen kunnossapitoa varten otettiin juhlavasti käyttöön kesän kynnyksellä.


* Elomarkkinoiden aikaan järjestettiin ensimmäiset "Raatihuone 24" kilpa-ajot polkuautoilla. Tapahtuma oli valtaisa menestys, joka ilman muuta johtaa perinteeseen.


* Marraskuun perinteinen Vintist-kirpputoritapahtuma järjestettiin Resenkovin talon piharakennuksessa. Tunnelmallinen tila pursui ostettavaa tavaraa, joka erikoisuudellaan kiinnostavasti poikkesi tavanomaisten kirpputorien tarjonnasta. Ja perinne jatkuu!


* Odotettu jouluikkuna-tapahtuma toteutettiin tänäkin vuonna. Ikkunoiden kiehtovuus perustuu niiden erilaisuuteen ja taiteellisuuteen, joka vahvasti tukeutuu talojen omiin jouluperinteisiin. Tänä vuonna ikkunoiden valaistukseen ja avajaistapahtumiin oli panostettu aiempaa enemmän, ja se näkyi myös yleisömäärissä. Ainakin neljissä avajaisissa 80:n katsojan raja ylittyi selvästi.


Haminan linnointuksen wanhat talot ry ©

 Kaikki oikeudet pidätetään.